Mahagonny Songspiel genomineerd

Het Nederlandse toneelpubliek heeft weer van zich laten horen en Mahagonny Songspiel & Het lied van de stad* van Het Zuidelijk Toneel genomineerd voor de Toneel Publieksprijs 2011. In dit muzikale stadsspektakel, in regie van Matthijs Rümke, vormt het ensemble van zes acteurs, zes zangers en het 11-koppige Willem Breuker Kollektief, samen met een grote groep spelers uit de verschillende steden, waar de voorstelling speelt, een bonte parade aan gelukszoekers.

Mahagonny Songspiel & Het lied van de stad*
Brecht en Weill maakten in 1927, vlak voor de eerste wereldwijde crisis, de Mahagonny Songspiel: een muzikale, politieke satire over het verlangen naar de perfecte stad en het daarbij behorende leven. Het tweede deel Het lied van de stad* speelt zich 84 jaar laten af. In de tussentijd is de maakbare samenleving ontstaan. Dus werken we ons een slag inde rondte om os leven zo perfect mogelijk te maken. Maar worden we wel gelukkiger van al die verbeteringen.

Lees ook:Mahagonny Songspiel wordt stadsspektakel
Lees ook:Gezocht: protesterende mensen!
Lees ook:HZT zoekt figuranten voor voorstellingen in Eindhoven
Lees ook:Amateurspelers gezocht voor voorstellingen Zuidelijk Toneel
Lees ook:Nieuw programma HZT bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>