De Goede Dood naar Engeland

de goede dood 1Het toneelstuk De Goede Dood wordt ook in Groot-Brittannië uitgebracht. Een zogenoemde reading woensdag in het Almeida Theatre in Londen was zo succesvol, dat na afloop werd besloten tot een productie in Londen. Dat heeft het impresariaat van het Nederlandse toneelstuk donderdag meegedeeld.

Tijdens de reading werd A Good Death, onder regie van acteur/regisseur Henry Goodman, gelezen door zes acteurs. Onder hen Mary Elizabeth Mastrantonio, Nial Buggy en Matthew Marsh. Het publiek bestond uit theaterproducenten en -directeuren, regisseurs, acteurs en investeerders. Het stuk, een tragikomedie over een vrijwillig levenseinde, beviel het publiek zeer, aldus impresariaat WallisFinkers. Twee Britse producenten kondigden meteen aan het stuk uit te gaan brengen, vermoedelijk met dezelfde acteurs die woensdag optraden.

De Goede Dood (geschreven door Wannie de Wijn) werd in Nederland voor het eerst opgevoerd in het seizoen 2007/2008, met onder meer Will van Kralingen, Huub Stapel en Peter Tuinman. De productie kreeg de Toneelpublieksprijs 2008. Zondag 11 oktober beleeft het stuk zijn laatste voorstelling, in Theater de Meervaart in Amsterdam.

Lees ook:Wil van Kralingen en Huub Stapel in verfilming ‘De Goede Dood’
Lees ook:De goede dood
Lees ook:Première reading Toneelgroep De Appel
Lees ook:Waldemar Torenstra in stuk over Nietzsche
Lees ook:Will van Kralingen´s wankele evenwicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>