Listen carefully, I say this only once!

Het ongeëvenaarde succes van de televisieserie allô allô krijgt een toneelvariant. Dat kan natuurlijk ook niet uitblijven, in tijden dat alle successen een tweede leven krijgen in het theater. Denk bijvoorbeeld aan de Fabeltjeskrant, Footloose en Dirty Dancing. Producent 3 and a Crowd waagt zich er aan en maakte bekend dat Alfred van den Heuvel, bekend van tv-serie Kinderen Geen Bezwaar en cabaretgroep Purper, in de huid van kroegbaas René Artois kruipt.

Als WOII uitbreekt is het voorbij met het rustige leven van René. Was zijn grootste zorg voorheen zijn relatie met de serveersters geheim te houden voor zijn vrouw Edith, nu zit hij als spion voor zowel het Franse verzet als voor de Duitsers wel heel erg tussen twee vuren, met als grootste inzet het schilderij van De Gevallen Madonna met de Grote Memmen. Als Hitler besluit in hoogst eigen persoon een bezoekje te brengen aan de kroeg van René, is de ellende niet meer te overzien.

De toneelbewerking van de populaire Britse serie zal vanaf januari 2010 in de Nederlandse theaters te zien zijn. Bezoekers zijn, zo schetst de producent, te gast in het café van René in het Franse dorp Nouvion. Alle bekende karakters uit de serie, zoals Edith, Herr Flick en Helga, duiken op in de theaterversie.

Lees ook:Listen carefully! I should say this only once!
Lees ook:Gezien: De Architect
Lees ook:Filmrol voor Susan Visser
Lees ook:Coelho´s Veronica besluit te sterven op toneel
Lees ook:Win! kaarten voor ART – Amsterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Listen carefully, I say this only once!

 1. pe

  ik heb een vraag is het toneelstuk ook opgenomen voor tv of dvd???

    /   Reply  / 
  1. Suzan Auteur

   Helaas moet ik je het antwoord hierop schuldig blijven Pe. Ik vermoed van niet.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>