BAS is om op te vreten

Het is geen Parade-weer: af en toe regen, veel wind en geen zonnetje te zien. Toch is het gezellig druk op de tweede dag van de Parade in Rotterdam. In de kleine tent Casa Mondo speelt BAS van Toneelgroep Oostpool. Een liedjesprogramma en een theatrale performance.

BAS heeft een droom: rockster zijn. Maar ja, BAS schrijft liedjes die verdrietig zijn. “Sta ik daar met mijn gouden hart in mijn handen. Alleen.” Toch houdt BAS dapper stand en zingt, speelt en vertelt. Over zijn ex-vriendin. Dat zij niet komt kijken maar dat hij hoopt dat ze stiekem toch komt. En dus staat hij daar, eenzaam en alleen voor al die mensen.

Bas van Rijnsoever speelt BAS en laat zich van zijn kwetsbare kant zien. Geen vrolijke liedjes maar met een traan en heel veel eenzaamheid. BAS betovert omdat hij de hoge noten misschien net niet raakt. Omdat hij het toch maar doet: daar in zijn eentje spelen. En zo wordt het vanzelf warm in dat kleine tentje met die lieve jongen BAS. Die je zomaar mee wil nemen naar huis want dan is ie niet meer alleen…

In Rotterdam is BAS uitgespeeld in Rotterdam maar in Den Haag (9 t/m 11 juli), Utrecht ( 19 t/m 22 juli) en Amsterdam (13 t/m 16 augustus) kan je nog wel genieten van BAS.

Tekst: Ester van Aalst

Gezien: 22 juni in Casa Mondo, Parade Rotterdam

Foto: Sanne Peper

Meer informatie over BAS vind je hier.

Lees ook:Tractoren Parade op weg naar Den Haag
Lees ook:De drijvende stad: een nieuwe hit!
Lees ook:Natalee Holloway op de Parade
Lees ook:Praten met Jesus
Lees ook:Theo’s leven is niet zo leuk

1 Reacties // Reageer

One thought on “BAS is om op te vreten

  1. Sue

    Wat een lieve recensie!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>