Amsterdamse Cultuurlening gelanceerd

Op 2 april is de Amsterdamse Cultuurlening gelanceerd. Amsterdamse kunstenaars en culturele instellingen krijgen zo de mogelijkheid te investeren in hun projecten. De lening is een nieuw initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK), Cultuur-Ondernemen en Triodos Bank en maakt het afsluiten van een lening ook voor kunstenaars en culturele organisaties haalbaar.

Het AFK stelt in totaal 500.000 euro beschikbaar voor verschillende leningen. Dit is overgebleven subsidiegeld dat voor de Cultuurlening in omloop zal blijven. Aanvragers kunnen tegen 3% rente tussen de € 1.000,- tot en met maximaal € 10.000,- lenen bij de Amsterdamse Cultuurlening. Voor grotere leningen (vanaf € 10.000,-) wordt samengewerkt met de Triodos Bank en wordt er een marktconforme rente gehanteerd.

Cultuur-Ondernemen is momenteel in onderhandeling met andere steden om op verschillende plaatsen in het land regionale cultuurfondsen op te richten. Amsterdam is de pilotversie. Cultuur-Ondernemen verstrekt zelf al jaren kleine leningen. Geïnteresseerde fondsen, zoals nu het AFK, mogen eigen voorwaarden aan de lening stellen en gebruikmaken van de infrastructuur van Cultuur-Ondernemen.

Aangezien kunstenaars tegenwoordig meer aangewezen zijn op hun eigen ondernemerschap, biedt het Cultuur-Ondernemen ook trainings- en begeleidingsprogramma, gericht op het versterken van ondernemerschap. Kredietaanvragers die van de lening gebruikmaken kunnen hier tegen een sterk gereduceerd tarief aan deelnemen.

Meer informatie vind je hier.

Bron: AFK

Lees ook:Cultuursector start werkfonds
Lees ook:Minister Bussemaker wil CJP kaart behouden
Lees ook:71% vindt overheidsuitgaven cultuur niet te hoog
Lees ook:Jeroen Krabbé werft leden voor Omroep C
Lees ook:Eindhoven massaal van de bank af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>