71% vindt overheidsuitgaven cultuur niet te hoog

Kunst en cultuur zijn belangrijke onderdelen van ons leven. Volgens een overgrote meerderheid van de Nederlanders is kunst en cultuur voor iedereen van belang. En bijna iedereen vindt het noodzakelijk dat kinderen daarmee in aanraking komen. 71% vindt bovendien dat de overheidsuitgaven aan kunst en cultuur niet te hoog zijn. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Cultuur-Ondernemen.

Motivaction deed in opdracht van de stichting Cultuur-Ondernemen onderzoek naar de rol en betekenis van kunst en cultuur in het dagelijkse leven van de Nederlandse bevolking. Hierbij is gekeken naar kunst en cultuur in de ruimste zin van het woord, dus niet alleen naar klassieke muziek en museumbezoek, maar bijvoorbeeld ook naar popmuziek en film.

Uit de resultaten blijkt dat het draagvlak voor kunst en cultuur bij het Nederlandse publiek groter is dan algemeen wordt aangenomen, aldus Motivaction. Het onderzoek vond plaats in augustus 2010 en werd gehouden onder een representatieve doelgroep van 1.300 Nederlanders tussen de 15 en 80 jaar.

Bron: www.tin.nl

Lees ook:SCP: Interesse in cultuur, maar bezoek blijft uit
Lees ook:Amsterdamse Cultuurlening gelanceerd
Lees ook:Cultuurindex: theater wordt eventindustrie
Lees ook:Cultuursector gaat zichzelf profileren
Lees ook:Jeroen Krabbé werft leden voor Omroep C

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>