Cultuursector start werkfonds

De cultuursector start een fonds om zo werkgelegenheid te behouden. Verschillende werkgevers- en werknemersorganisaties en sociale fondsen uit de cultuursector stappen samen in het fonds. Vanuit de culturele sector is er 2,2 miljoen euro in het fonds geïnvesteerd; een bedrag dat door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt aangevuld tot 4,4 miljoen euro vanwege de Regeling cofinanciering sectorplannen.

In februari kwamen, na uitgebreid onderzoek, de belangrijkste problemen in de cultuursector naar voren. Aan de hand hiervan zijn negen maatregelen opgesteld om de problemen op te lossen. Dit Sectorplan Cultuur project zal twee jaar duren.

Zo worden er honderd leerwerkplekken voor jongeren gecreëerd, waardoor recent afgestudeerde studenten relevante werkervaring binnen en buiten de creatieve sector kunnen opdoen. Ook zullen achthonderdvijfentwinig werklozen en werkzoekenden intensieve, individuele begeleiding in loopbaantrajecten krijgen en komt er scholing in ondernemerschap voor vijfhonderd zzp’ers en tweehonderd werknemers. De verbetering van het personeelsbeleid, aandacht voor loopbaanontwikkeling en het duurzaam inzetten van werknemers zal moeten leiden tot een goede basis voor het werken in de culturele sector.

Het samenwerkingsverband bestaat uit de Federatie Cultuur, Federatie Creatieve Industrie, FNV Kiem, Sociaal Fonds Podiumkunsten, Mobiliteitsfonds Kunsteducatie, Omscholingsregeling Dans, O&O-fonds PodiumKunstWerk en Cultuur-Ondernemen, tevens hoofdaanvrager en penvoerder. Deze organisaties bieden werk aan zeker 256 duizend werknemers en willen in een tweejarig project de duurzame inzetbaarheid van 3.375 medewerkers stimuleren en behouden. Door de samenwerking van verschillende partijen uit de sector zal het plan alle kunstvormen omvatten, van toneelgezelschappen tot bibliotheken en vormgevingsbureau’s.

Bron: Theaterkrant

Lees ook:Steun voor werkloze kunstenaars vanaf mei
Lees ook:Minister Bussemaker wil CJP kaart behouden
Lees ook:Daling bijdragen cultuursector
Lees ook:Afschaffing artiesten-WW uitgesteld
Lees ook:Lot theaterschool ISH onzeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>