Topcast in verfilming Shakespeares ‘Storm’

Het zou Shakespeares laatste werk zijn geweest: The Tempest, in Nederland bekend als De Storm. In de verfilming van dit werk, vol magie, jaloezie en liefde, woont Prospera (Helen Mirren) op een verlaten eiland. Haar enige gezelschap is dochter Miranda. Prosepera werd door haar broer en de koning van Napels verbannen en op het eiland ontwikkelt zij haar magische krachten. De engel Ariel leidt haar vijanden naar het eiland en in een gigantische storm, ontketent door Prospera, strandt het schip. De zoon van de koning, Ferdinand, wordt gevangen genomen en Prospera´s broer en de koning dwalen rond. Ze zinnen op wraak en willen de vrouw doden. Als Miranda vervolgens verliefd wordt op Ferdinand, is het drama niet te overzien.

Naast Helen Mirren zijn o.a. David Strathairn (The Bourne Ultimatum) , Djimon Hounsou (Blood Diamond), Russell Brand (Get him to the Greek) en Alfred Molina (The Sorcerer’s Apprentice) te zien. Felicity Jones speelt de rol van Miranda. The Tempest is vanaf 10 december in de Amerikaanse bioscopen te zien.

Lees ook:Kerstagenda: De Storm van Rieks Swarte
Lees ook:Openluchttheater in het Amsterdamse Bos
Lees ook:Bostheater viert 25-jarig jubileum
Lees ook:Van Hove genomineerd voor Evening Standard Theatre Award
Lees ook:Alternatieve Prinsjesdag in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>