Halina Reijn gaat solo

La voix humaine is een van de weinige monologen in het wereldrepertoire die voor een vrouw geschreven zijn. Een vrouw belt een laatste keer haar ex-geliefde. De relatie werd door hem enkele dagen eerder beëindigd. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog sterk en vanuit ontkenning, vervolgens wanhopiger en zelfdestructief. Langzaamaan ontstaat het beeld van hun voorbije relatie en het besef dat de minnaar voorgoed voor een ander heeft gekozen. Halina Reijn stapt o.a. in de voetsporen van Ria Marks en speelt La Voix Humaine in een regie van Ivo van Hove.

La voix humaine gaat op 12 februari 2009 in première en is een onderdeel van het drieluik ‘Cassiers, Simons & Van Hove – Le Salon des Exilés’. Guy Cassiers, Johan Simons en Ivo van Hove zijn artistiek leider van respectievelijk Toneelhuis, NTGent en Toneelgroep Amsterdam. Op uitnodiging van kunstencentrum Monty (Antwerpen) brengen de drie regisseurs ieder een productie voor de kleine zaal, die samen het drieluik ‘Cassiers, Simons & Van Hove – Le Salon des Exilés’ vormen. Behalve La Voix Humaine zijn dat De rechter en de beul (regie Guy Cassiers) en Samuel Becketts Krapps laatste band (regie Johan Simons).

Lees ook:Halina Reijn vanaf augustus in Nederland
Lees ook:Johan Simons ontvangt eredoctoraat
Lees ook:Johan Simons wint de Theaterpreis Berlin
Lees ook:Eredoctoraat voor Van Hove en Cassiers
Lees ook:Steven van Watermeulen nieuwe leider Regie Opleiding Adam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Halina Reijn gaat solo

  1. Nella Blokker

    Ik vind het er fantastisch mooi uitzien. Straks word ik nog toneelfan ook!
    Nella

      /   Reply  / 
  2. Suzan Auteur

    Als dat zou kunnen! ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>