Cameretten-prijzen naar Oldenosborn en Kiki Schippers

In een uitverkocht nieuwe Luxor Theater op zaterdagavond 29 november ging het duo OLDENOSBORN er van door met de juryprijs. De Factua publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs zijn uitgereikt aan Kiki Schippers. In de finale van Cameretten 2014 stonden OLDENOSBORNKiki Schippers en Emiel van der Logt.

De jury, onder leiding van juryvoorzitter Marcel Haug, over cabaretfestival Cameretten 2014:
“De 49e editie van het festival heeft de jury met veel plezier beleefd. Dit jaar vond de finale een week later plaats dan de halve finale. Voor het festival leverde dit een andere energie op en de finalisten kregen hierdoor de mogelijkheid om langer aan hun programma te schaven. Met zichtbaar resultaat! De jury is trots op de finalisten die zich de grote zaal van het nieuwe Luxor Theater allemaal eigen hebben gemaakt en zich in hun specifieke genre wisten te onderscheiden. Dit leverde een gevarieerde en sterke finale op.”

De jury over OLDENOSBORN:
“Lize van Olden van Victoria Osborn vormen het bijzonder goed op elkaar ingespeelde duo OLDENOSBORN. Hun programma verbeeldt op even grappige als schrijnende wijze in hoog tempo de problematiek, waarmee generatie Y worstelt. OLDENOSBORN geeft elkaar de ruimte en is volledig in balans. Een heel eigen en veelbelovend nieuw damesduo.”

De jury over Kiki Schipper:
“Kiki stelt zich kwetsbaar op en opent met een mooi ingetogen en gedurfd a capella lied, waarmee ze direct indruk maakt. Ze toont lef. Haar programma heeft een goede opbouw, waarin ze de jury en het publiek deelgenoot maakt van haar persoonlijk leed. Kiki heeft veel in haar mars en met haar sterke podiumpersoonlijkheid wist ze vanavond werkelijk iedereen te raken.”

De finalisten gaan tot begin mei 2015 op tour door het land. Kijk voor data in de agenda.
Voor beeldmateriaal, juryrapporten en persberichten kijk op deze pagina.

Foto: Jaap Reedijk

Lees ook:Halve finalisten cabaretfestival Cameretten 2014 bekend
Lees ook:Wie zijn de halve finalisten van Cameretten?
Lees ook:Yentl en De Boer winnen Wim Sonneveldprijs
Lees ook:Patrick Laureij wint Cameretten 2013
Lees ook:Finalisten Wim Sonneveldprijs bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>