Weken van de waanzin

Alles wat zich buiten het normale bevindt, dient in mei en juni als inspiratie voor de regisseurs en acteurs van het Ro Theater. In het reizende theaterfestival de Weken van de Waanzin worden ontregelende voorstellingen getoond, gebaseerd op nieuwe, in veel gevallen speciaal voor het Ro Theater geschreven, teksten. Vanaf 4 mei kan het publiek in Rotterdam, Haarlem, Den Haag en Amsterdam zich vijf weken lang onderdompelen in korte, lange, ontregelende en bizarre voorstellingen over de wereld van de waanzin, onze drijfveren en gekten. De Weken van de Waanzin zijn een samenwerkingsverband tussen het Ro Theater en de Toneelschuur, Frascati en Theater aan het Spui.

Jack Wouterse speelt, in regie van Alize Zandwijk, SLAAF: een persoonlijk voorstelling over verslaving, waarvoor Oscar van Woensel een adembenemende tekst schreef. SLAAF is tijdens de Weken van de Waanzin te zien als een work in progressvoorstelling. In oktober 2011 gaat Wouterse officieel in première. Leger is een nieuwe tekst over de gekte van het soldatenleven, van de jonge schrijver Rik van den Bos. Regisseur Jetse Batelaan ontbreekt natuurlijk ook niet. Hij maakt normaliter bijna woordenloze voorstellingen, maar regisseert nu twee ontroerende teksten van de Duitse schrijfster Dea Loher. Sarah Moeremans maakt met Roos, of liefde is niet genoeg een voorstelling over een waanzinnige liefde in de wereld van de popmuziek. Vrijwel het voltallige ensemble van het Ro Theater speelt mee. Muzikant Beppe Costa tot slot zoekt, met de actrices van het Ro Theater, in Taranta de bevrijding van de hallucinatie.

Meer informatie over De Weken van de Waanzin vindt u op www.rotheater.nl

Lees ook:Jack Wouterse en zijn verslaving
Lees ook:Die rampzalige verhouding met drugs, eten of…
Lees ook:Theater Artemis nieuw artistiek leider
Lees ook:3e jaar ATKA presenteert Lindengrachtfestival
Lees ook:In therapie met Carice van Houten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>