Theatrale botencaroussel in Leiden Schemerstad

Op 4 juni wordt de Leidse binnenstad omgetoverd tot één groot toneel. Het theaterevenement Schemerstad beleeft dit jaar zijn tweede editie en weer vaart de theatrale botencaroussel Schemerstad door de singels. Vier theatermakers en -groepen laten tijdens de invallende nacht hun kunsten zien. Inzittenden van de boten worden langs verschillende locaties gevaren, waar ze kunnen genieten van theaterstukken die speciaal voor die avond zijn gemaakt. Door het unieke licht, de overgang van dag naar nacht, krijgen de locaties en de stukken een extra theatrale lading.

Schemerstad heeft dit jaar bovendien een thema. Onder de titel ‘Het gevlucht’ wordt er aandacht gevestigd op de stadmolens van Leiden. Het gevlucht is molenaarsjargon voor het meest karakteristieke onderdeel van de molen: het wiekenkruis. Dit deel van de molen is bij het ondergaan van de zon nog lang zichtbaar, en vormt zo een uniek decor voor theater. Schemerstad sluit hiermee aan op het themajaar ‘Leve de molens’ van de provincie Zuid-Holland.

Vanaf maandag 9 mei is het mogelijk om in te schrijven op plekken in de boten van de carrousel, via www.schemerstad.nl. Ook is het mogelijk om met een eigen boot deel uit te maken van het programma. Schemerstad is bedacht en uitgevoerd door het Leidse evenementenbureau ProKwadraat, en is onderdeel van de Cultuurmaand Leiden.

Lees ook:Leiden Schemerstad
Lees ook:Vluchten kan niet meer…
Lees ook:Kerkhof en game als inspiratie
Lees ook:Leids theatergezelschap geeft voorbeeld van cultureel ondernemen
Lees ook:La Paloma stelt teleur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>