Leids theatergezelschap geeft voorbeeld van cultureel ondernemen

Theatergezelschap Nieuw Leiden gaat een samenwerking aan met zorg- en welzijnsorganisatie Libertas Leiden. Het Cultuurfonds Leiden bracht deze organisaties bij elkaar en draagt samen met Libertas Leiden bij aan de realisatie het eerste theaterproject van Nieuw Leiden Goed bedoeld.

Waar vaak nog vooral wordt gezocht naar een financiële verbintenis tussen cultuur en andere sectoren is deze verbintenis er één die zowel financieel als inhoudelijk is. Goed bedoeld wordt geregisseerd door Natasha Schulte en geschreven door Malou de Roy van Zuydewijn en bestaat uit een theatervoorstelling en workshops over medelijden en compassie. Dit project is in het bijzonder interessant voor medewerkers van zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers en mantelzorgers.

Afstand en nabijheid

Libertas Leiden maakt Goed bedoeld mede mogelijk door met honderden medewerkers deel te nemen aan de workshops en de voorstelling te bezoeken. In deze workshops bespreken medewerkers van Libertas Leiden met de theatermakers de dilemma’s ‘afstand en nabijheid’ in hun contacten met cliënten. Deze workshops dienen tevens als inspiratiebron voor de voorstelling, zo ontstaat ‘co-creatie’ tussen Libertas Leiden en Nieuw Leiden.

Het Cultuurfonds Leiden zet zich in om samenwerkingen tussen cultuur en andere sectoren te bevorderen en bracht deze twee organisaties bij elkaar. Deze samenwerking tussen de cultuur en de zorgsector, die zowel financieel als inhoudelijk is, bezegelt ook het Cultuurfonds met een bijdrage.
Deze manier van werken is kenmerkend voor Nieuw Leiden. De projecten van Nieuw Leiden zijn altijd meer dan alleen theatervoorstellingen. De samenwerking met organisaties uit andere sectoren is een inspiratiebron voor de voorstellingen en uit die samenwerking ontstaan columns, nagesprekken en workshops.

Goede bedoelingen

Goed bedoeld is een tragikomische voorstelling vol goede bedoelingen en pijnlijk herkenbare situaties. Over ons verlangen iets voor de ander te betekenen. En over de twijfels die dat met zich mee brengt. De voorstelling gaat op 8 oktober in première bij Theater Ins Blau in Leiden en gaat daarna op tournee door het land.

Bron: Theaterjournaal

Lees ook:6 miljoen voor Prins Bernard Cultuurfonds
Lees ook:Anjeractie weer van start
Lees ook:Cultuursector start werkfonds
Lees ook:Prinses Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit
Lees ook:Boulevard krijgt geld van Prins Bernardfonds

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>