Die Blechtrommel voor het eerst op toneel

Het befaamde boek Die Blechtrommel van de Duitse schrijver Günter Grass gaat voor het eerst het theater in. Dat heeft het Duitse toneelgezelschap Ruhrtriennale uit Bochum donderdag bekendgemaakt. Grass gaf tot nu toe nooit toestemming voor een toneelproductie. De roman uit 1959 verhaalt over de kleine trommelaar Oskar Matzerath, die op zijn derde besluit niet meer te groeien uit protest tegen de volwassen wereld. Op toneel wordt het verhaal als dramatisch oratorium uitgevoerd. Die Blechtrommel werd in 1979 verfilmd en won toen een Gouden Palm op het filmfestival van Cannes en de Oscar voor beste buitenlandse film. (ANP)

Lees ook:Franse Isabelle Huppert op Nederlands toneel
Lees ook:Prinsen en Torenstra in Karakter
Lees ook:toneelschrijfster Betty Shamieh bezoekt Zuidelijk Toneel
Lees ook:Gezocht: protesterende mensen!
Lees ook:Opera Brundibár te zien op Theater na de Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>