Franse Isabelle Huppert op Nederlands toneel

De Franse actrice Isabelle Huppert staat volgend jaar juni op het toneel in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Huppert speelt drie avonden de hoofdrol in een Franstalige bewerking van de met een Pulitzerprijs bekroonde voorstelling A Streetcar Named Desire van schrijver Tennessee Williams. Het stuk wordt gespeeld met Nederlandse boventiteling. Un Tramway, zoals de vertaling luidt, vertelt over het verval van een rijke dame uit het zuiden van de Verenigde Staten. Het verhaal werd wereldberoemd door de gelijknamige film die regisseur Elia Kazan er in 1951 van maakte. Actrice Vivien Leigh ontving toen een Oscar voor haar vertolking van de hoofdrol. De 57-jarige Huppert was de afgelopen veertig jaar in bijna honderd films te zien. Zij won tientallen prijzen, waaronder een prijs voor beste actrice op het Filmfestival van Cannes voor haar rol in het drama La Pianiste. (ANP)

Lees ook:Rachel Weisz in verfilming Reigen
Lees ook:Isabelle Huppert als Blanche op Holland Festival
Lees ook:Ivo van Hove opnieuw naar New York
Lees ook:Sascha Bulthuis overleden
Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>