Streng deurbeleid, alleen voor 65+

Logo-beeld_Bejaarden_en_begeerteVanaf de kerstperiode 2009 presenteren theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) bij Het Zuidelijk Toneel het project Bejaarden & Begeerte, een omvangrijk theaterproject rondom het thema begeerte en erotiek op hogere leeftijd. Met gedichten, verhalen, theater en muziek bezoeken zij ouderen in hun eigen woning, in verzorgingshuizen, in de soos en het theater, met als overkoepelend thema liefde, verlangen en erotiek op hogere leeftijd. Want ook al wordt het bij jonge mensen toegejuicht en bij ouderen doodgezwegen, bloed kruipt toch wel waar het niet gaan kan. Bejaarden & Begeerte prikkelt om lief te hebben, om te leven.

In december vinden de eerste try-outs plaats van Kocken & De Man: Niet ver van je bed-show, een voorstelling die alleen toegankelijk is voor 65-plussers. Naast verschillende (onderzoeks)activiteiten vormt de voorstelling een belangrijk onderdeel van het overkoepelende project Bejaarden & Begeerte. Bejaarden en Begeerte is uitsluitend toegankelijk voor wie geboren is voor 1945. Het deurbeleid is streng: mensen onder deze leeftijd mogen enkel en alleen naar binnen onder begeleiding van een 65plusser. In december zijn de eerste try-outs in Theaters Tilburg. In mei en juni 2010 gaat de voorstelling in première tijdens Theaterfestival HartsTocht van Het Zuidelijk Toneel.

Lees ook:Voor de 100ste keer Bejaarden & Begeerte
Lees ook:Nieuw programma HZT bekend
Lees ook:Programma HartsTocht bekend
Lees ook:Regisseur Erik Whien stopt bij HZT
Lees ook:Toneel voor een prikkie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Streng deurbeleid, alleen voor 65+

  1. Marjolein

    Wat een bijzonder initiatief, erg leuk!

      /   Reply  / 
  2. Suzan Auteur

    Ik word meteen nieuwsgierig en wil ook!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>