Nieuw programma HZT bekend

shakespeares_strandfeest_philedeprez_webHet theaterseizoen 2009/2010 is nog niet afgelopen of de gezelschappen zijn al druk bezig met de plannen voor het komende theaterjaar. Het Zuidelijk Toneel meldt dat maker Koos Terpstra na een jaar in de luwte terugkeert op de Nederlandse podia met Shakespeares Strandfeest. Huisregisseur Matthijs Rümke werkt aan een een muzikaal Stadsspektakel en jonge makers Kocken en De man presenteren een voorstelling voor 65plussers over begeerte. Daarnaast wordt nieuw werk van Paul Pourveur, Magne van den Berg, Erik-Ward Geerlings en Marcel Osterop gespeeld.

Terptra terug
In de nieuwe tekst en regie van Koos Terpstra zet een beveiliger met één simpele vraag een keten van spannende gebeurtenissen in gang. Terpstra beloofd een spannende whodunnit. ‘Het publiek moet iets mee maken’ is zijn credo, ‘Als dat niet gebeurt, heb ik iets fout gedaan.’

Rümke en het Willem Breuker Kollektief
De theateravond van regisseur Matthijs Rümke bestaat uit twee delen. In het eerste deel blaast het Willem Breuker Kollektief op volle kracht tijdens de Mahagonny Songspiel van Bertolt Brecht en Kurt Weill uit 1927 over een gokparadijs. In het tweede deel De opkomst en ondergang van de stad voegen zich – naast de acteurs, muzikanten en zangers – de stadsdichter en inwoners uit de stad. Het is inmiddels bijna honderd jaar na het stuk van Brecht. Hoe is het nú met ons? Het antwoord wordt gezocht in een bonte parade van een stad zoals we die nu ervaren.

Nieuw werk in de kleine zaal
Naast het theatrale geweld van Koos Terpstra en Matthijs Rümke brengt het gezelschap nieuwe teksten in de kleine zaal. Twee voorstellingen uit het HartsTocht festival 2009 gaan wegens succes op tournee: het broer en zus drama Halverwege omgedraaid van Magne van den Berg en Nannies only van Erik-Ward Geerlings. Het dochtergezelschap Cargo brengt twee nieuwe teksten van Marcel Osterop in de kleine zaal: Geen vijand en Scheppingsdefect.

Bejaarden & Begeerte
In de voorstelling Bejaarden & Begeerte draait alles om het thema liefde en erotiek op latere leeftijd. Theatermaker Lukas De man en schrijver Oscar Kocken gaan de dialoog aan met de generatie 65plus. De voorstelling is alleen toegankelijk voor 65plussers, mensen die jonger zijn komen uitsluitend binnen onder begeleiding van oudere.

Theaterfestival HartsTocht in het teken van stad & architectuur
Het theaterseizoen wordt wederom afgesloten met Theaterfestival HartsTocht. In de hoofdvoorstelling Plot your city van Paul Pourveur loopt de toeschouwer met een koptelefoon op van scène naar scène terwijl de architectuur van de stad zich aan hem openbaart. Naast deze door de stad verspreide locatievoorstelling zijn er tentoonstellingen, performances, muziek, een architectuurwandeling en een kijkje in de riolen.

Lees ook:Schrijvers trekken Tilburg in voor 9 korte toneelstukken
Lees ook:Streng deurbeleid, alleen voor 65+
Lees ook:Programma HartsTocht bekend
Lees ook:Oostenrijks gezelschap speelt Mijn Elektra
Lees ook:Matthijs kiest voor uitersten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>