Programma HartsTocht bekend

hartstochtHet Zuidelijk Toneel organiseert, in samenwerking met Parktheater Eindhoven, Theater Heerlen, Theaters Tilburg, De Kring Roosendaal, Chassé Theater Breda en Theater aan de Parade Den Bosch, in mei en juni het reizende theaterfestival HartsTocht. Centraal staat de groots opgezette openluchtvoorstelling Amora. De voorstelling staat op een openbare plek in de stad en wordt gespeeld terwijl de zon ondergaat en het langzaam donker wordt. De tekst van Peer Wittenbols, in regie van Rob Ligthert, is een aanstekelijke vertelling over liefde en verlies.

De opening van HartsTocht belooft een happening te worden. Een lint van mensen vormt in de zes HartsTocht-steden al dansend één letter uit het woord Passie. Van deze theatrale performance worden van bovenaf foto’s gemaakt, het resultaat wordt als cadeau aangeboden aan de deelnemende theaters. In Bejaarden & Begeerte gaan theatermaker Lucas De Man (1982) en schrijver Oscar Kocken (1983) de dialoog aan met de generatie 65-plus, op zoek naar verhalen over liefde en erotiek op latere leeftijd. De voorstelling is alleen toegankelijk voor 65-plussers, of onder begeleiding van een 65-plusser! Theatermakers Marcel Osterop (Cargo) en Sanne den Hartogh (Oostpool) maken op basis van gesprekken die zij twee jaar hadden met een gedetineerden uit de Bijlmerbajes, de muzikale voorstelling Meneer van Ooyen. Actrice Constance Kruis (Cargo) presenteert in een informele setting de indringende monoloog De Koorts van Wallace Shawn, waarin zij geconfronteerd wordt met de keerzijde van haar welgestelde bestaan. In het festivalhart staat de installatie Embrasse, een interactieve zoektocht naar het vrouw-zijn. Nannies only biedt het publiek een kijkje in de keuken van een voorstelling in wording. Omdat dit verhaal over de apartheid het zonlicht niet kan verdragen, bevindt het atelier zich in de kelders het theater.

Meer informatie over het festival: www.hartstocht2010.hzt.nl

Lees ook:Programma Hartstocht 2011 bekend
Lees ook:Nieuw programma HZT bekend
Lees ook:Het Zuidelijk Toneel zoekt tekenaars
Lees ook:Matthijs kiest voor uitersten
Lees ook:Kerstagenda: Een gedachte op een plankje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>