Kees de Jongen opnieuw op de planken

Het theatergezelschap De Toneelmakerij brengt Kees de Jongen, naar het beroemde boek van Theo Thijssen, opnieuw op de planken. In 1973 was het stuk ook in de Nederlandse theaters te zien, en was destijds een grote toneelhit.

Kees lijkt een hele gewone jongen. Hij woont in Amsterdam, zijn ouders hebben een schoenwinkel en hij heeft een broertje en een zusje. Thuis is er weinig geld, zijn vader is doodziek, zijn moeder ongerust en opa en oma klagen voortdurend. Gelukkig maar dat hij van binnen zo bijzonder is, slimmer en heldhaftiger dan alle anderen. In het hoofd van Kees wordt zelfs een boodschap doen of een toerist de weg wijzen een spannende belevenis. Daar is Kees voor niets bang en is Rosa, het leukste meisje van de klas, ook verliefd op hem.

Kees de jongen is een muzikale voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar met een lach en een traan over een jongen die zich met fantasie en verbeelding door het leven slaat. Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt, altijd zijn er weer nieuwe mogelijkheden…

Tamar van den Dop, Rop Verheijen en Tjebbo Gerritsma spelen mee in de voorstelling, liet de Toneelmakerij woensdag weten. De muziek is van Theo Nijland en Maarten van Roozendaal. De bewerking is handen van Gerben Hellinga. Kees de Jongen gaat op 18 december in Haarlem in première en toert daarna langs de theaters.

Bron: ANP

Lees ook:Kees, de belangrijkste jongen die er bestond
Lees ook:Frank Groothof samen met De Kift
Lees ook:Maria Kraakman in Oostpools Orlando
Lees ook:Toneelgroep Oostpool herneemt Orlando
Lees ook:Eerste familievoorstelling voor Toneelgroep De Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>