Frank Groothof samen met De Kift

‘Vele mensen schijnen Kees Bakels niet eens te hebben gekend en dat is eigenlijk niet goed te begrijpen. Is hij niet zowat de belangrijkste jongen geweest, die er ooit heeft bestaan?’ Kees de Jongen het bekende boek van Theo Thijssen, is het ontroerende verhaal van een jongen die -tegen alle verdrukking in- in zichzelf blijft geloven. Kees zit in de laatste klas van de lagere school. Zijn ouders hebben een schoenenwinkel maar de zaak loopt niet goed. Zijn vader wordt ziek en als deze uiteindelijk sterft wordt de winkel verkocht. Kees besluit zijn school te verlaten en een baantje te zoeken om zijn moeder te helpen. Met voortdurende dapperheid biedt hij zijn onzekere bestaan het hoofd. Frank Groothof waagde zich aan het verhaal waarin ‘Het optimisme en de vindingrijkheid van Kees voor iedereen inspirerend zijn.’ Hij ging een bijzondere samenwerking aan met popband De Kift, die speciaal voor Kees de Jongen ‘waanzinnig mooie’ muziek heeft gecomponeerd. Harrie Geelen schreef het script en de bijzonder ontroerende liedteksten voor deze rockopera. Naast Frank Groothof neemt Kiki Heessels een aantal rollen voor haar rekening. Kees de jongen is Een muziektheaterproductie voor volwassenen vanaf 8+ jaar.

Meer informatie: www.frankgroothof.nl

Lees ook:Kees, de belangrijkste jongen die er bestond
Lees ook:Kees de Jongen opnieuw op de planken
Lees ook:Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs
Lees ook:Frank Groothof en verhalen over geluk
Lees ook:Oerol: Ongrijpbaar spektakel in Bidonville

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>