Natalee Holloway op de Parade

‘We have a major breakthrough in eh… Natalee’s case!’ In de muziektheatervoorstelling Natalee, the Musical, zullen bloedstollende nieuwe onthullingen gedaan worden rondom de zaak Joran van der Sloot en Natalee Holloway, bekend dankzij, of ondanks, Peter R. de Vries. Zowel Joran van der Sloot, Patrick van der Eem en Beth Holloway hebben een boek uitgebracht en het is zelfs zo dat de eerste tv film over Natalee door lifetime channel is geproduceerd en uitgezonden. Het is dus tijd voor een ‘musical’-versie. Natalee, the musical is de nieuwste baby van multimediaal theatergezelschap PIPS:lab uit Amsterdam, deze keer in samenwerking met studenten van Codarts Rotterdam. Ludy Graffelman ging kijken op de Parade!

Wie heeft al het nieuws rond Joran van der Sloot en de verdwijning van Natalee Holloway afgelopen jaar niet gevolgd? De makers van Natalee, de musical duidelijk wel. Uitgevoerd door bijzonder getalenteerde studenten van het codarts Conservatorium speelt deze voorstelling op de Parade Rotterdam en Utrecht. Verwacht in Natalee, de musical geen chronologisch verhaal. Nee, het is een parodie op dat gekkenhuis, dat met covers en heel veel aangepaste liedjes van onder andere Joseph and the amazing technicolor dreamcout, Jesus Christ Superstar en zelfs De Kleine Zeemeermin het hele onderzoek van Peter R. de Vries op komische wijze voor schut zet. Het is niet alleen lachen, gieren, brullen. Er zitten ook dieprakende momenten in de voorstelling, die de waargebeurde tragedie in haar waarde laten. Voorbeelden hiervan zijn de bloedmooie liedjes die door Natalees moeder Beth gezongen worden. 
 
Zangtechnisch is Natalee de musical met afstand de beste voorstelling op de Parade tot nu toe. De uitvoerende studenten hebben hun plek op de Parade verdiend. Zo is bijvoorbeeld de uitvoering van het nummer Sluit alle deuren maar uit de musical Joseph and the Amazing technicolour dreamcoat van hogere kwaliteit, dan wat sommige deelnemers van het televisieprogramma Op zoek naar Joseph lieten horen.
 
Technisch wordt in de voorstelling veel gebruik gemaakt van licht, live muziek, projecties en videocamera’s. Helaas is de uitvoering hiervan bijzonder treurig. Het grote projectiescherm met beelden van de camera’s werkt in den beginne leuk, maar leidt uiteindelijk enorm af van het er op het toneel gebeurt. Ook is het geluid niet goed afgesteld, waardoor gesproken teksten niet verstaanbaar zijn of een muziekinstrument veel te hard door de zaal snerpt en het publiek pijn in de oren krijgt.
 
Als één van de langere voorsellingen op de Parade is Natalee toch een originele en boeiende belevenis, maar met een paar duidelijke minpunten. Dit heeft echter niks te maken met de uitmuntende prestaties van de acteurs en muzikanten.
 
Natalee, de musical was te zien op de parade in Rotterdam en is nog enkele dagen te zien op de parade in Utrecht. Voor meer informatie, zie www.deparade.nl

Tekst: Ludy Graffelman

Lees ook:BAS is om op te vreten
Lees ook:Parade 20 jaar
Lees ook:Toneel.blog op de Parade
Lees ook:Soft erotische voorstelling wint prijs
Lees ook:Drukste editie van de Parade in Utrecht ooit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>