Parade 20 jaar

17 juni is het zover, rondreizend theaterfestival viert haar twintigste verjaardag. De eerste stop is het Rotterdamse Museumpark. Vanuit daar trekt ze met tientallen theatertenten, terrasjes en restaurants door naar het Haagse Westbroekpark, gevolgd door het Utrechtse Moreelsepark. De Parade sluit haar tournee af op 22 augustus in het Amsterdamse Martin Luther Kingpark. In deze vier parken bouwt de Parade een tijdelijke, geheel zelfvoorzienende culturele straat. Een straat vol kleur, theater, livemuziek, dans, film, kleinkunst en zelfs burleske. Vele succesnummers van 20 jaar Parade keren terug. Orkater, Patty Trossel, Tosca Niterink, Marjan Luif, de Ponies en PIPS:lab worden vergezeld door groepen uit een recenter verleden. In totaal worden er 62 voorstellingen gespeeld en gaan er 30 producties in première. Dit jaar gaat de Parade in alle steden op woensdag, zaterdag en zondag een uur eerder open.

62 voorstellingen, 30 premières
Carver special Edition komt met het Schoftendiner, Ria Marks, Paul van der Laan, Arend Niks en Mick Pauwels zijn terug met Koud Meisje 2. Art-Jan de Vries gaat de diepte in met Messias, Sanne Vogel onderzoekt irritatie in Irritant en de Ponies nemen hun geaardheid onder de loep in de Ponies Pink. Patty Trossel en Tosca Niterink staan voor het eerst samen op de Parade met de musical Sithartha en het Ricciotti Ensemble start hun internationale tournee van hun Opera Pinochio in Love op de Parade in Utrecht. Nanine Linning bewerkt speciaal voor de Parade haar voorstelling Dolby en Nicole Beutler komt met I will give my love an apple. John Buijsman en Jack Wouterse zijn Hark & Sleg en Nathan Vecht maakt met o.a. Raymonde de Kuyper en Paul Kooij God in Frankrijk. Mike Boddé schrijft voor Mylou Frencken en Christine van Stralen Haarpijn, The Four Chops met o.a. Tony Overwater en Jack Gallagher brengen The Return of the Four Chops en Michiel Varga begeleidt studenten van De Acteerschool Rotterdam in een project dat uitmondt in een première op de Parade.

Tournee Parade 2010
18 – 27 juni Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi), 17 juni Try out
2 – 11 juli Den Haag, Westbroekpark
16 juli –1 augustus Utrecht, Moreelsepark
5 – 22 augustus Amsterdam, Martin Luther Kingpark

Lees ook:Parade Utrecht sluit af met druk weekend
Lees ook:Unieke online paradehapping om 18.00
Lees ook:Parade onderweg naar Amsterdam
Lees ook:Drukste editie van de Parade in Utrecht ooit
Lees ook:Tractoren Parade op weg naar Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>