Bram van der Vlugt verrast op zijn verjaardag

Vandaag is acteur Bram van der Vlugt 80 jaar geworden. In het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar hij vanavond weer te zien is in het theaterstuk On Golden Pond, werd hij verrast door zijn toneelkleinzonen uit de voorstelling.

Joes Brauers, Nathan van der Horst en Bauke van Bohemen hadden een speciale taart voor hem gemaakt; een waar kunstwerk dat Bram kon delen met de rest van de acteurs, onder wie tegenspeelster Jenny Arean. De jongens hadden de hele middag, samen met  de bakker van Taarten van Abel, aan de taart gewerkt.

Bram van der Vlugt

De acteur werd bij het grote publiek bekend  na zijn rol in de televisieserie Memorandum van een dokter (1963-1965). Hij richtte toneelgroep Sater op, waar hij zelf tot 1974 ook speelde. Daarna was hij te zien bij wisselende gezelschappen. Voor zijn rol in het stuk Kopenhagen kreeg hij in 2000 de Louis d’Or. In 2001 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Bram was te zien in talloze tv-series, films en was 25 jaar lang Sinterkaas. Volgend seizoen tourt hij samen met Kitty Courbois en Thom Hoffman door het land met het toneelstuk Moesson. Ook treedt hij regelmatig op met de formatie Van der Vlugt & Co, samen met onder anderen zijn zoon en dochter. Op dit moment is Bram nog tot en met zondag juni te zien in het stuk On Golden Pond.

On Golden Pond

Producent Erwin van Lambaart bood Bram van der Vlugt On Golden Pond aan ter ere van zijn 80e verjaardag. Bram speelt de knorrige en onbedoeld humoristische Norman Thayer. Samen met Ethel (Jenny Arean) vormt hij een echtpaar dat in hun zomerhuisje verblijft om zijn 80e verjaardag te vieren. Hij krijgt bezoek van zijn dochter Chelsea (Saskia Temmink), haar verloofde en stiefzoon. Met deze puber blijkt Norman het bijzonder goed te kunnen vinden. Jaloersmakend voor dochter Chelsea die nooit een goede band met haar vader heeft gehad. On Golden Pond vertelt het sfeervolle en herkenbare verhaal over familiebanden en liefdevol ouder worden. Paul van Vliet verzorgde de vertaling en Peter Tuinman was verantwoordelijk voor de regie. Het stuk is nog te zien op 31 mei en 1 juni in Den Haag.

Foto: Willem ten Veldhuys

Lees ook:Sinterklaas is vandaag jarig!
Lees ook:Extra voorstelling Kopenhagen
Lees ook:Bram van der Vlugt verliest finale Nieuwsquiz
Lees ook:Paul de Leeuw in ‘Liever geen oorlog’
Lees ook:De kernbom in het theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>