Toneelprijzen en Musical Awards gecombineerd?

Er was nogal wat kritiek op de laatste editie van de uitreiking van de Musical Awards. En dat ging zelfs zover dat producenten Albert Verlinde en Ruud de Graaf/Hans Cornelissen zich uit het prijzencircuit terugtrokken. De dames en heren organisatoren krabbelden zich op het achterhoofd en besloten het over een andere boeg te gooien. In nauw overleg met het Bureau Promotie Podiumkunsten wordt onderzocht of de, overigens zeer populaire Musical Awards, tegelijk uitgereikt kunnen worden met de prestigieuze podiumprijzen als de Louis d´Or en de Theo d´Or. Een en ander zou gecombineerd kunnen worden tijdens een gala-avond in een geheel nieuwe opzet. Uitgangspunt daarbij zal zijn dat de beoordeling van de desbetreffende prestaties voor het theater toevertrouwd blijft aan de eigen onafhankelijke jury’s en de beoordeling voor de musical op de wijze waarop dat nu gebeurt.

Het overleg is nog in een pril stadium, maar eerlijk gezegd voelt de redactie van Toneel.blog hier wel iets voor. Door beide genres te combinere, vindt wellicht het toneel in Nederland een groter draagvlak. Het kan meeliften op het commerciële succes van de hedendaagse musical, inclusief prijzen. Daarbij moet natuurlijk niet uit het oog verloren worden dat het hier twee totaal verschillende genres betreft. Maar in een tijd waarin alles op de schop gaat, zijn spannende combinaties noodzakelijk én interessant. Wij wachten vol spanning af!

Lees ook:Woef Side Story grote winnaar Musical Awards
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Ruim 25.000 kaarten voor Lang en Gelukkig verkocht
Lees ook:Extra voorstellingen De Architect en Blauwe Vrijdag
Lees ook:Extra afscheidsvoorstelling Hij Gelooft in Mij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>