Woef Side Story grote winnaar Musical Awards

Woef Side Story heeft gisteravond vijf Musical Awards in de wacht gesleept. De productie van het Ro Theater, over verliefde en ruziënde honden, is daarmee de grote winnaar van de avond.Hij Gelooft in Mij, de musical over André Hazes, volgt met vier prijzen.

Woef Side Story werd onder meer uitgeroepen tot beste kleine musical. Alex Klaasen vertolkte de beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie, Arjan Ederveen de beste mannelijke bijrol. Martin Snip werd bovendien uitgeroepen tot aanstormend talent. Daarnaast zette Woef Side Story met zijn kostuums de beste creatieve prestatie neer in een kleine musical.

Beste grote musical

Hij Gelooft in Mij is de beste grote musical. Martijn Fischer als de volkszanger en Chantal Janzen als zijn weduwe Rachel mogen zich respectievelijk beste mannelijk hoofdrolspeler en beste vrouwelijk hoofdrolspeler in en grote productie noemen. Doris Baaten, die Rachels moeder speelt pakte de Musical Awards voor beste vrouwelijke bijrol in een grote musical.

Shrek de Musical viel twee keer in de prijzen: in de categorie beste mannelijke bijrol voor Paul Groots vertolking van Heer Farquaad en in de categorie beste creatieve prestatie (groot) voor het licht. Maaike Martens vertolkte in HEMA de Musical de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical, Maaike Widdershoven vertolkte inAspects of Love de beste vrouwelijke bijrol in een kleine musical.

Awardshow sinds 2000

De Musical Award is een prijs die sinds 2000 wordt uitgereikt aan acteurs en actrices die in een kleine en/of grote musical spelen. Ook de beste tekst, muziek, bewerking en regie worden beloond met een award. Destijds werd de prijs in het leven geroepen door Joop van den Ende.

De laatste keer dat de Musical Awards werden uitgereikt, was op 2 oktober 2011 in Amsterdam. Na deze show werd besloten om de opzet van de Musical Awards te veranderen. De afgelopen twee jaar hebben alle Nederlandse theaterproducenten hun krachten gebundeld om er voor te zorgen dat de prijs voor Nederland behouden blijft.

Bron: Novum, Ro Theater

Foto: Ro Theater

 

Lees ook:Kees Hulst en Maria Kraakman zijn de grote winnaars
Lees ook:Carice van Houten genomineerd voor Saturn Award
Lees ook:Ruim 25.000 kaarten voor Lang en Gelukkig verkocht
Lees ook:Actrice Catherine Ten Bruggencate genomineerd
Lees ook:Concertgebouw zoekt jong talent voor West Side Story

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>