Affiches La Fura Dels Baus gecensureerd

Titus slachtingOp het affiche lijkt een slager te staan die twee mannen gaat slachten die ondersteboven hangen. Het betreft de aankondiging van de voorstelling A Taste of Titus Andronicus die dinsdag 7 september a.s. in première gaat in Parktheater Eindhoven. In deze voorstelling, van het spraakmakende gezelschap La Fura dels Baus, wordt ‘mensenvlees’ bereid door het Spaanse Mugaritz, een van de beste restaurants ter wereld, wat een belangrijk onderdeel vormt van de voorstelling. Het Parktheater heeft er bewust voor gekozen het meest gruwelijke moment uit het stuk te gebruiken voor het affiche, ondanks het feit dat dit slechts een fragment uit de voorstelling is. Reacties van het Eindhovense publiek noodzaken het Parktheater hun affiches aan ta passen.

Het stuk van La Fura dels Baus reist de hele wereld over en heeft vele reacties bij het publiek losgemaakt. “Het werd zeker niet altijd als gruwelijk ervaren, maar wel bleek dat bij de gebruikte aankondiging het publiek niet altijd wist wat men kon verwachten”, zegt Giel Pastoor, directeur van het Parktheater. “Omdat La Fura dels Baus niet zo bekend is in Nederland als bijvoorbeeld in Spanje, hebben we de bedoeling gehad duidelijkheid te verschaffen aan ons publiek. Maar helaas wordt dit niet door iedereen gewaardeerd.” In reacties aan Parktheater Eindhoven geven theaterbezoekers aan dat je een dergelijk affiche niet zo op straat kunt hangen, omdat je iedereen met het beeld confronteert. Het wordt te confronterend en schokkend gevonden, met name voor kinderen.

“Ondanks het feit dat we hierover niet plat gebeld worden, voelen we wel dat we onze verantwoordelijkheid moeten nemen”, geeft Giel Pastoor aan. “Het laatste wat we willen is ons publiek voor het hoofd stoten. Aangezien we nog niet eerder hebben meegemaakt dat bezoekers over een affiche contact opnamen, lijkt dit een duidelijk signaal dat we serieus moeten nemen.” Parktheater Eindhoven kiest er daarom voor om de affiches af te plakken.

Meer informatie: www.parktheater.nl

Lees ook:Theater voor 16+
Lees ook:Culturele kieswijzer in Eindhoven
Lees ook:Speciale toneelkrant in Eindhoven
Lees ook:Dit weekend Jeugdtheaterdagen in Eindhoven
Lees ook:Toneel voor een prikkie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>