De Vier Vrouwen van Willem van Oranje

Tijdens de kunstweek in Kunststad Delft keren de vier vrouwen van Willem van Oranje terug naar het Museum het Prinsenhof om hun levensverhaal te vertellen. Door de dood van een neef erft Willem in 1544 bezittingen, waaronder het prinsdom Orange in Frankrijk. Dat maakt hem Prins van Oranje. Willem van Oranje -onze Vader des Vaderlands – trouwt vier keer. Zijn eerste echtgenote sterft zeer jong, zijn tweede vrouw veroorzaakt grote conflicten die uitlopen op een scheiding, zijn derde vrouw schenkt hem zes dochters en overlijdt bij het verplegen van zijn verwondingen na een aanslag, de vierde vrouw -Louise de Coligny- overleeft hem met vele jaren. In het toneelstuk ‘De vier vrouwen van Willem van Oranje’ leert u de echtgenotes op een onvergetelijke manier kennen en via hen de man achter de vrouwen.

Op 12, 13 en 14 november geeft Stichting Het Portret Spreekt het woord aan Anna van Buren, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny. Actrices Albertine de Kanter, Anna Nicolaï, Ellen Verheij en Gepke Witteveen laten hun verhaal tot leven komen in een regie van Inge Tielman. Meer informatie: www.prinsenhof-delft.nl

Lees ook:Carice heeft eigen boek
Lees ook:Loes Luca in Gooische Vrouwen
Lees ook:Absinthe maakt de idealen uit 1880 tijdloos
Lees ook:Anne Wil Blankers op toneel met De grote zaal
Lees ook:Van Houten en Atsma in Kluun-verfilming

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>