Minister Plasterk zwaait naar artiesten

Minister Ronald Plasterk van cultuur zwaaide, vanaf de kade bij het VOC schip Amsterdam, artiesten en crew van het New isLand festival uit. Hij zond ze, als onderdeel van de NY400 viering, op een culturele missie naar Governors Island, hartje New York. Dit eiland staat van 10 tot en met 20 september 2009 geheel in het teken van het beste wat het Nederlandse theater- en festivalcircuit te bieden heeft. De programmering is bekend en het zijn niet de minsten die in september afreizen naar Amerika.

Voor Nederlands theater en dans is in de afgelopen jaren in de VS veel belangstelling ontstaan en het voor New York volstrekt uniek concept van een festival vol bijzonder locatietheater heeft een prachtige programmering. Zo zijn Toneelgroep Amsterdam (La Voix Humaine), Orakter (Bankstel), De Veenfabriek/Jeroen Willems (Orfeo naar Monteverdi) en vele andere dans-, muziek- en theatergezelschappen van de partij.

Foto: Reinier Gerritsen

Lees ook:25.000 bezoekers voor New Island Festival
Lees ook:Meer bezoekers op Oerol
Lees ook:Parade en Oerol gaan naar New York
Lees ook:Eerste weekend New Island Festival succesvol afgesloten
Lees ook:Teorema geselecteerd voor NY Lincoln Center Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>