Eerste weekend New Island Festival succesvol afgesloten

Aan het eind van het eerste weekend heeft New York de weg naar het New Island Festival op Governors Island gevonden. Op zondag 13 september liep het eiland vol met duizenden bezoekers die hier kennismaakten met het beste uit de Nederlandse theater en festivalcultuur. Jong en oud bezochten op het festivalterrein de Boulevard of Broken Dreams om met een hapje en een drankje te genieten van de optredens rondom. Ook de voorstellingen verspreid over het hele eiland werden goed bezocht, een groot deel zat nagenoeg vol.

Het festival werd afgelopen donderdag door staatssecretaris Timmermans geopend die zowel vol lof over New York als over de organiserende partijen sprak:”I’ve been a longstanding fan of Oerol and the Parade and whish that more people in Europe and the United States would know the magic of these events.” Na de geslaagde opening viel de tweede festivaldag letterlijk in het water. Door zware storm moesten alle voorstellingen worden afgelast. Henk Scholten van Theater Instituut Nederland: “Dat was een echte tegenvaller. Maar de aanhoudend goede pers alhier, de enthousiaste mond op mond reclame, de grote bezoekersstromen op zondag en het koninklijk bezoek op zaterdag hebben dit eerste festivalweekend tot een groot succes gemaakt”.

Zaterdag stond het festival in het teken van de Friesland Day en het bezoek van prinses Maxima en kroonprins Willem Alexander. Het koninklijk paar maakte kennis met de organisatie, verschillende artiesten en zag optredens van onder andere Ellen ten Damme, de Levende Juxebox en Iris de Hond met haar Flying Grand (rijdende vleugel). De Friesland Day, was een groot succes met optredens van de Friese artiesten Tjebbe Hettinga, Sytze Pruiksma en Nynke Laverman. DJ Armin van Buren maakte de dag compleet met een spetterend optreden met op de achtergrond de skyline van Manhattan.

Het New Island Festival vindt plaats van 10 tot 20 september op Governors Island, New York. Tijdens deze periode is het festival open van donderdag t/m zondag. Op de website www.newislandfestival.com is het hele programma te vinden.

Foto’s: Tom Lievense

Lees ook:Parade en Oerol gaan naar New York
Lees ook:Minister Plasterk zwaait naar artiesten
Lees ook:Meer bezoekers op Oerol
Lees ook:25.000 bezoekers voor New Island Festival
Lees ook:Over het IJ Festival stopt vanavond eerder door WK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>