Peter Faber richt stichting op

Op zaterdag 18 april werd de nieuwe stichting van Peter Faber officieel opgericht in de Sacramentskerk te Breda . Doel van de Peter Faber Stichting is d.m.v. theaterprojecten, trainingen en workshops een positieve bijdrage te leveren aan het zelfbewustzijn en perspectief van hangjongeren die vaak in een uitzichtloze situatie zijn beland.

Het levensmotto van Peter Faber is: ‘iedereen kan, velen willen, enkelen durven… durf te worden wie je bent!’. Peter was ooit zelf een ‘hangjongere’ die in Amsterdam-Noord over straat zwierf. Toen hij tijdens een bezoek aan de buurtkapper de tip kreeg om mee te doen met audities voor Shakespeare’s Midzomernachtsdroom betekende dat een omkeer in zijn leven. Faber maakte kennis met de wereld van het theater, raakte in de ban van acteren en groeide uit tot een succesvolle beroepsacteur.

Midzomernachtsdroom werd 50 jaar geleden opgevoerd in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Dezelfde plek waar de repetities voor de musical Man van La Mancha, waarin Faber de rol van Don Quichot vertolkt, werden gehouden. Peter Faber repeteert hier momenteel voor een nieuw toneelproject, in samenwerking met de lokale straatjeugd.

Faber heeft zijn Stichting cadeau gekregen van de producenten van Man van La Mancha: NW Productions, OpusOne Theaterproducties en van Gimbrère International Advocaten.

Lees ook:Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt weer theater
Lees ook:Oeuvre Werktheater online
Lees ook:M-Lab wint Prijs van de Kritiek
Lees ook:Extra afscheidsvoorstelling Hij Gelooft in Mij
Lees ook:Schrijver theaterversie One Flew overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>