M-Lab wint Prijs van de Kritiek

Het muziektheater M-Lab in Amsterdam krijgt dit jaar de Prijs van de Kritiek. Dat heeft de Kring van de Nederlandse Theatercritici, die de prijs uitreikt, dinsdag bekendgemaakt. M-Lab is gevestigd in Amsterdam-Noord en is een laboratorium voor musicals en andere vormen van muziektheater.

Volgens de jury heeft het theater ”sinds de oprichting in september 2007 ruimte geboden aan vele tientallen theaterexperimenten”. ”Verder heeft M-Lab zich ontwikkeld tot een gewilde try out plek van wat meer ervaren cabaretiers. Producenten hebben een tijdje de kat uit de boom gekeken, maar dit seizoen zien we dat twee musicals die in M-Lab een proeftijd hebben gehad – Into the Woods en Urinetown – in de grote landelijke theaters worden opgevoerd.” (ANP)

Lees ook:Johan Kaartprijs voor Jon van Eerd
Lees ook:Matthijs kiest voor uitersten
Lees ook:Nu ook auditieronde Adams Kleinkunst Festival te bezoeken
Lees ook:Bezoeksaantallen stijgen, cabaret populairst
Lees ook:Eerste toneelrol voor Celine Purcell

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>