Schrijver theaterversie One Flew overleden

De Amerikaanse toneelschrijver Dale Wasserman is zaterdag op 94-jarige leeftijd overleden als gevolg van hartfalen. Hij was voornamelijk bekend van het toneelstuk De Man van La Mancha over Don Quichotte en de theaterversie van One Flew over the Cuckoo’s Nest. Dat berichtte het Amerikaanse entertainmentblad Variety.

Wasserman schreef bijna tachtig scripts voor theater, film en televisie. Ook schreef hij het boek The Impossible Musical. Hij ontving voor zijn werk meerdere prijzen waaronder een Tony Award, de belangrijkste prijs voor theaterproducties op Broadway.

Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden
Lees ook:Robin de Levita produceert internationaal toneel
Lees ook:Toneelschrijver Gibson overleden
Lees ook:Gids: vanavond Opening Night on tv
Lees ook:Annie M.G. Schmidt’s Minoes naar het theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>