Vier ex-en in één huisje

Je krijgt een brief van je ex-man Bob om naar jullie vakantiehuisje in Frankrijk te gaan. Heeft hij iets goed te maken? Gaat hij eindelijk dat langverwachte excuus aanbieden? Daar aangekomen blijken ook de drie andere ex-vrouwen van Bob een weekje te zijn uitgenodigd. Maar waarom heeft Bob zijn exen verzameld? De vrouwen tasten in het donker en Bob is nergens te bekennen. Dan zit je op elkaars lip. Op het terras, in het huis, in de tuin. Overal komen de dames elkaar tegen. En overal komen ze nieuwe waarheden aan het licht. Over hun relatie met Bob en over hun eigen leven.

Hetty Heyting heeft de vrolijke komedie over vier ex-vrouwen en de onzichtbare, maar toch alom aanwezige, ex-man geschreven. Heerlijk herkenbaar en een klein beetje venijnig. Zelf speelt Heyting de eerste vrouw van Bob en ze mag heerlijk over de top. Met een paar plastic zakken, shabby t-shirt en natuurlijk een paar gezonde sandalen. Haar leven is blijven haken na de scheiding. Nu leeft ze voor haar kwalen en mankementjes. Nee, dan Pem (Jacqueline Kerkhof), die heeft na Bob de mannen wel gezien, is nu zielsgelukkig met een vrouw en kan het tuinieren maar niet laten. Grote tegenhanger van deze twee is Doris (Irene Kuiper), die met haar sexy outfits Bob weer het hoofd op hol wil brengen. Om hem dan tenslotte toch te zeggen dat “al dit lekkers” niet meer voor hem beschikbaar is. Een vrouw met een grote mond en een klein hartje. Het grootste mysterie is de huisbewaarster Jeanine (Sjoera Retel), wat heeft zij hier te zoeken? De vrouwen zijn heerlijke typetjes waarin je altijd wel iets herkent. Dat is de kracht van de voorstelling: vrolijke herkenbaarheid.

Er staat veel op het toneel en daardoor geeft het een improvisorische en slordige indruk. Weglaten is een kunst en helaas is dat bij het decor niet gelukt. Waarom dat ingewikkelde terrasje? Alleen een tafeltje met wat stoeltjes en bloemetjes heeft precies hetzelfde effect. Waarom al dat blauwe plastic om een zwembad te laten herreizen? Die leuke zwemplank zegt al genoeg. Meer is niet altijd beter.

De vier vrouwen spelen met groot plezier Denk aan mij en die energie werkt aanstekelijk. Er wordt veel gelachen, door de vrouwen, maar zeker ook door de mannen. Het is een heerlijk avondje komedie en met Hetty Heyting als auteur gaat het natuurlijk net iets anders dan je verwacht.

Meer informatie: www.denkaanmij.com

Tekst: Ester van Aalst

Lees ook:Hetty Heyting solo
Lees ook:De Vier Vrouwen van Willem van Oranje
Lees ook:Thriller Theater 5 jaar
Lees ook:Spooky op het station
Lees ook:Schitterende vrouwen in Afterparty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>