Hetty Heyting solo

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na een seizoen in de toneelklassieker Arsenicum en Oude Kant gaat Hetty Heyting weer alleen het theater in. Op 12 december a.s. beleeft ‘Gewoon Lekker’ haar première in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp.Haar publiek zegt vaak genoeg “wat een steengoeie liedjes, daar zou ik er wel meer van willen horen!”. Die wens wordt vervuld in deze vierde cabaretsolo, want Hetty pakt in Gewoon lekker muzikaal flink uit. Een waterval aan liedjes van een veelzijdig muzikaal cabaretbeest. 

Het kwam allemaal door die straatmuzikant, die aan de overkant stond te spelen. In weer en wind, vol overgave. “Gewoon lekker” dacht Hetty Heyting gefascineerd en ze besloot hem te volgen. Gewoon lekker is een voorstelling met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Met indringende teksten, kwetsbaar, geestig, scherp, ontroerend en vaak herkenbaar. Hetty kruipt zingend in menig gedaante. Soms door zichzelf begeleid op piano of gitaar, of door een orkestband. Heyting kennende, krijgt alles een wonderlijke samenhang door een verbindend verhaal. Vol humor en creatieve beelden.  

Hetty Heyting studeerde in 1976 af aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Zij was een van de makers en spelers van de succesvolle jeugdtheatergroep Kinderkabaret Potvoordrie en is natuurlijk vooral bekend als schrijfster en actrice van de tv-serie De Familie Knots. In het theater schreef, componeerde en speelde zij menig theaterproductie. Met Sneak Preview brak zij door als improvisator. In 2002 stond zij met haar eerste cabaretsolo Ik lijk wel gek op de planken,  gevolgd door Van mij mag het. Vanaf 2005 speelde ze haar derde cabaretsolo Een veeg teken. Afgelopen jaar was ze te zien in de toneelklassieker Arsenicum en Oude Kant van Het Thriller Theater.

Lees ook:Thriller Theater 5 jaar
Lees ook:Spooky op het station
Lees ook:Vier ex-en in één huisje
Lees ook:Acteur Jo Vischer jr. (85) overleden
Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>