Spelshow voor verblijfsstatus

koenderstalentenKom maar naar beneden en sla je slag… Spel- en talentenshows genoeg in Nederland. Feico Sobel, in 2002 afgestudeerd aan de opleiding Docent/regie in Maastricht, neemt dat gegeven en koppelt dat aan asielzoekers. Drie getalenteerde vluchtelingen kunnen een verblijfsstatus in Nederland winnen, maar moeten dan wel hun waarde voor Nederland bewijzen. De drie kandidaten (Koenderstalenten genaamd, naar de voormalige minister van ontwikkelingssamenwerking Bert Koenders) worden getest op hun kennis van de Nederlandse samenleving en in gesprekken komen hun denkbeelden, idealen en dromen aan bod.

Uiteindelijk bepaalt het publiek wie werkelijk waardevol is voor de Nederlandse samenleving. De Koenderstalenten is een serieuze talentenshow die werk maakt van ingewikkelde thema’s als asielbeleid, integratie en de Nederlandse cultuur. Met echte asielzoekers, echte verhalen, echte problemen en echte emoties. De Koenderstalenten wordt de eerste avondvullende theatervoorstelling die Feico maakt bij Productiehuis Rotterdam en is te zien vanaf 10 november 2010.

Lees ook:toneelschrijfster Betty Shamieh bezoekt Zuidelijk Toneel
Lees ook:Jos Brink homo-emancipatieprijs
Lees ook:Raymi Sambo zet vraagtekens bij donker castingsbeleid
Lees ook:Dynamisch tijdsbeeld in Amsterdammers
Lees ook:Dubbelagent in theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>