Gooi jezelf niet weg!

Je hebt het misschien al gehoord of overal gelezen. De bezuinigingen van deze regering raken de culturele sector snoeihard. En nu moet ook het geheugen van het Nederlandse theater er aan geloven. Het Theater Instituut Nederland krijgt vanaf 2013 geen geld meer. Wat dat betekent? Dat de geschiedenis van de Nederlandse cultuur op straat gegooid wordt en voor altijd verloren gaat. Je zou zoiets eens moeten proberen met erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog. Dan staat de hele wereld op zijn kop. Anyway, wat ik je als lezer van Toneel.blog wil vragen, is de petitie te tekenen die hopelijk voorkomt dat het TIN en haar collectie verdwijnt. Zodat mijn kinderen en misschien ook die van jou nog iets hebben om terug te kijken. Want ik houd van geschiedenis, in al zijn facetten, per slot van rekening heeft het ons gemaakt tot wie we zijn. Dat gooi je toch niet weg? Dan gooi je jezelf ook weg…

Tekenen dus!

Lees ook:Theaterwereld strijdt voor Theater Instituut Nederland
Lees ook:Theaterinstituut verder als museum
Lees ook:Welkom!
Lees ook:Petitie Theater De Fransche School gesaboteerd
Lees ook:Bladmuziek theaterliedjes online

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>