Lot theaterschool ISH onzeker

Het theaterinstituut ISH zit in de problemen. Ondanks een bijdrage van 1,1 miljoen euro van de gemeente is het onzeker of de opleidingstak van het instituut kan blijven bestaan.

Oktober vorig jaar ging ISH een samenwerking aan, Fame-ISH, met het ROC van Amsterdam. Leerlingen van de opleiding dans, theater en muziek van het ROC konden vanaf mei auditie doen voor een eenjarige opleiding bij ISH. De opleiding moest ervoor zorgen dat ze sociale vaardigheden ontwikkelden, maar hun ook aan werk helpen.

De gemeente gaf ISH een eenmalige subsidie van 1,1 miljoen euro, de westelijke stadsdelen beloofden een miljoen euro over vier jaar. Bovendien ontving ISH van woningcorporatie Ymere een huurkorting van 250.000 euro per jaar.

De verbouwing van het pand aan de Willinklaan in Osdorp is een van de oorzaken dat ISH nu met geldzorgen kampt. Ook is de samenwerking met het ROC opgezegd, maar dat is volgens de stichting niet de belangrijkste oorzaak van de financiële problemen. Er zouden diverse andere redenen zijn waarom de opleiding niet meer doorgaat.

De opleidingstak van ISH is een onderdeel van de stichting ISH, opgericht in 1999. De stichting maakte al een aantal succesvolle theater-shows en schopte het zelfs tot Broadway. De theaterafdeling en de later opgerichte sporttak van ISH zitten niet in de problemen.

Bron: Het Parool

Lees ook:Eindhoven trekt bijdrage Het Zuidelijk Toneel terug
Lees ook:MC Theater laat hoge schuld na
Lees ook:Het Zuidelijk Toneel verhuist naar Tilburg
Lees ook:Daling bijdragen cultuursector
Lees ook:Cultuursector start werkfonds

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lot theaterschool ISH onzeker

  1. benjamin feliksdal

    EEN NIEUWE DOORSTART?
    Zou volgens Marco Gerris tot de mogelijkheden behoren.
    De opleiding moest er ook voor zorgen dat de jongeren vaardigheden ontwikkelden tot artiest Urbandance. (Compotentie gericht dansonderwijs). Talent ontwikkelen vraagt om gedegen geschreven materialen. Specifieke op dans gerichte achtergrondinformatie,methodieken die de urban dans kunnen ondersteunen,dans en bewegingstechnische ontwikkeling ingang zetten om op deze wijze bij de jongeren het artistieke bewustzijn en niveau op te stuwen. In samenwerking met Benjamin Feliksdal (danspedagoog) heeft Marco Gerris meegewerkt bij het tot stand brengen van een Danssyllabus “UrbanDance & Jazzdans” een crossover en fusion van bewegingsscala’s als ondersteuning voor het opleidingstraject. Bij een eventuele doorstart kan deze syllabus binnen een opleidingstraject ingezet worden.
    Het boek “Urbandance & Jazzdans” is eind december als opstapje voor alle urbandansers in Nederland via de boekhandels beschikbaar.
    Zie: http://www.urbandance-jazzdans.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>