Tournee Mijn Ede wegens succes opnieuw verlengd

Mijn Ede, persfoto 2 © Reyer BoxemWegens succes is Mijn Ede voor de tweede keer verlengd. De solovoorstelling van NNT-gastacteur Marcel Hensema speelde de afgelopen seizoenen voor telkens uitverkochte zalen in de kleine theaters en buurthuizen in Groningen en Drenthe en  was ook een aantal keer in de Randstad te zien. De tournee begint op 26 oktober 2014 in de Stadsschouwburg Groningen en duurt tot 12 december.

Ede Staal is een Groningse legende, die met zijn muziek diep geworteld is in het hart van veel Groningers. Mijn Ede is een tweevoudige ode van Marcel Hensema: aan de Groningse troubadour Ede Staal, maar tegelijkertijd ook aan zijn eigen jeugd in Hoogezand. Hensema’s hechte band met het Groningerland voert hierin de boventoon en wordt gekleurd door de muziek van Ede Staal. De voorstelling laat, net als de muziek van deze Groningse troubadour, op innemende en ontroerende manier de schoonheid zien van het alledaagse, van gewone, kleine momenten in het leven. Alleen herkenbaar voor Groningers? Zeker niet! De voorstelling bevat Groningse en Nederlandse teksten en is voor iedereen verstaanbaar.

Foto: Reyer Boxem

Lees ook:NNT opent seizoen met De laatkomer
Lees ook:De eerste namen voor Noorderzon 2014 zijn bekend
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) geselecteerd voor Duits theaterfestival
Lees ook:Frank Lammers regisseert ‘De boot en het meisje’
Lees ook:Begeerte versus liefde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>