NAPK wordt netwerkorganisatie

Onno-Hoes-nieuws-foto-De-StemDe Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) wordt opgegeven. Per 1 januari zijn alle medewerkers ontslagen. De directeur, Mirjam van Dootingh, vertrekt eveneens maar zal de afbouw van de organisatie tot het einde van het jaar ondersteunen. De NAPK stopt wegens de terugloop van leden. 

Volgens NAPK-voorzitter Onno Hoes is tot deze vergaande ingreep besloten nadat bleek dat de behoeften van de leden met betrekking tot serviceverlening via de NAPK ingrijpend zijn veranderd, wat leidde tot een groot aantal opzeggingen per 1 januari 2014. Ondanks de voorgestelde aanpassing van taken en verlaging van de contributie bleek de leegloop niet te stuiten.

Aangezien de meeste opzeggingen, mede het gevolg van de bezuinigingen in de sector, gepaard gingen met de mededeling dat men wel degelijk behoefte heeft en steun wil verlenen aan een brancheorganisatie, wordt nu een ander type organisatie ontworpen die neerkomt op een netwerkstructuur. Vanuit een online platform zullen de leden met elkaar in contact worden gebracht en over en weer kennis en informatie delen. Ook zouden fysieke bijeenkomsten moeten worden georganiseerd rond specifieke thema’s waarbij samenwerking kan worden gezocht met andere organisaties, zoal MKB Nederland, OCW, VSCD, VVTP et cetera.

De NAPK is in 2009 ontstaan uit de fusie van DOD (DOD brancheorganisatie voor de dans), CNO (Contactorgaan van Nederlandse Orkesten) en VNT (Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en -producenten). De NAPK is daarmee de belangrijkste koepel van professionele podiumkunstaanbieders in Nederland. De organisatie draagt bij aan goed ondernemerschap en een professionele bedrijfsvoering van en binnen de podiumkunsten in Nederland. Ook bemiddelt het NAPK  tussen verschillende culturele instellingen.

Bron: Theaterkrant

Foto: De Stem

Lees ook:Yolande Melsert nieuwe directeur NAPK
Lees ook:Nieuwe cao voor dansers en theatermakers
Lees ook:Theaterverbond draagt activiteiten over
Lees ook:Recordaantal bezoekers op Spoffin festival
Lees ook:Genomineerden Theater van het Jaar Prijs bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>