Genomineerden Theater van het Jaar Prijs bekend

De Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) heeft de genomineerden voor de Theater van het Jaar Prijs 2013 bekendgemaakt. Veel theaters werden voorgaande jaren ook genomineerd. De winnaar van afgelopen jaar, Schouwburg Amphion in Doetinchem, dingt opnieuw mee naar de prijs, net als De Goudse Schouwburg, winnaar van 2011.

De andere genomineerden zijn Het Parktheater in Eindhoven, de Stadsschouwburg Haarlem, de Rijswijkse Schouwburg, het Zaantheater in Zaandam en Odeon De Spiegel in Zwolle.

Meer ondernemerschap 

De Theater van het Jaar Prijs wordt op 27 januari 2014 uitgereikt tijdens de jaarlijkse VVTP-beurs in het Beatrixtheater in Utrecht. Alle theaters zijn door de VVTP-leden beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën en techniek, op gastenontvangst en klantvriendelijkheid, op betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak en op de functionaliteit en uitstraling van de website en van het gebouw. Dit jaar is bovendien extra aandacht besteed aan ondernemerschap.

Theaterstoel

De winnaar krijgt voor de duur van een jaar een speciaal vervaardigde theaterstoel, ontworpen door theatervormgeefster Carla Janssen Höfelt. Op de stoel staan de namen van de winnaars van de afgelopen jaren. De stoel staat momenteel in Schouwburg Amphion in Doetinchem.

De VVTP bestaat uit veertien producenten van niet-gesubsidieerde podiumkunsten, die bij elkaar circa zestig procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen.

Bron: Theaterkrant

Lees ook:Schouwburg Amphion Theater van het Jaar
Lees ook:Luxor Theaters winnen Theater van het Jaar Prijs
Lees ook:Nominaties VVTP TheaterFotoPrijs 2012 bekend
Lees ook:Versweyveld wint VVTP Theaterfotoprijs 2012
Lees ook:Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>