Van Gogh´s Interview op Frans toneel

InterviewMoviePosterDutchDe film Interview, van Theo van Gogh, is bewerkt tot Frans toneelstuk. Dat heeft Column, de producent van de film, maandag bekendgemaakt. Het stuk gaat woensdag 22 september in première in het theater Comédie des Champs-Elysees en is daar tot eind oktober te zien. Het is de eerste Franstalige versie van Interview. Eerder is de voorstelling wel al te zien geweest in onder meer Zweden, Argentinië, Mexico, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

Arrogante journalist
Interview vertelt over een arrogante journalist die een soapster bezoekt. Tijdens het gesprek ontstaat een psychologisch machtsspel tussen de twee. De hoofdrollen in de Nederlandse versie worden vertolkt door Pierre Bokma en Katja Schuurman. Het scenario is van Theodor Holman. Interview kostte 100.000 euro en werd in 2003 opgenomen in het huis van Schuurman.

Behalve de talloze internationale toneelversies is er drie jaar geleden een Amerikaanse filmremake van Interview gemaakt, met Steve Buscemi en Sienna Miller in de hoofdrollen. Een Nederlandse theaterversie van het verhaal is er overigens nog niet. De Franse première op 22 september wordt bijgewoond door producent Gijs van de Westelaken en schrijver Theodor Holman. (ANP)

Lees ook:Toneelbewerking Van Gogh’s Interview
Lees ook:Halina Reijn in De Eetclub
Lees ook:Vincent van Gogh op de planken
Lees ook:Genomineerden Nederlands Theaterfestival
Lees ook:Temmen van de Feeks op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>