Toneelbewerking Van Gogh’s Interview

De première van de grote Duitstalige toneelbewerking van de film Interview van regisseur Theo van Gogh heeft nieuwe internationale interesse in het verhaal gegenereerd. Het stuk ging het afgelopen weekend in première in Zürich en oogstte lovende recensies. Gijs van de Westelaken van het Nederlandse productiebedrijf Column, dat in 2003 de originele film van Theo van Gogh maakte, meldde woensdag dat er serieuze plannen zijn om het stuk onder meer in Londen, Parijs, Mexico en Buenos Aires op te voeren.

Bovendien volgen er na de Amerikaanse filmremake die twee jaar geleden uitkwam binnenkort ook een in het Hindi gesproken Bollywoodfilm en een Duitse filmversie van Interview. De Bollywoodremake wordt begin 2010 gefilmd door de Brits-Nederlandse regisseur Laurens Postma. Ook heeft Van de Westelaken plannen voor een documentaire over de internationale zegetocht van Interview.

Het verhaal van schrijver Theodor Holman vertelt over een arrogante journalist die een schijnbaar naïeve soapster bezoekt. Tijdens het gesprek ontstaat een psychologisch machtsspel tussen de twee. De hoofdrollen in de originele Nederlandse filmversie worden vertolkt door Pierre Bokma en Katja Schuurman. De film kostte 100.000 euro en werd in 2003 opgenomen in het huis van Schuurman.

Lees ook:Van Gogh´s Interview op Frans toneel
Lees ook:Vincent van Gogh op de planken
Lees ook:Ariane Schluter vertelt over Medea…
Lees ook:Stuk over Vincent van Gogh in de maak
Lees ook:Carice vergezelt Tom Cruise

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>