Jacques van Veen stopt bij Nieuwe de la Mar

Jacques van Veen legt zijn functie als directeur van de Nieuwe de la Mar Theaters neer. Dat maakte de VandenEnde Foundation en de Stichting Nieuwe de la Mar donderdag bekend.

Jacques van Veen was sinds maart 2008 verantwoordelijk voor de opzet en de programmering van het theater in aanbouw in het centrum van Amsterdam. Daarvoor was hij ruim tien jaar directeur van het Holland Festival.

Van Veen is het niet eens met het stichtingsbestuur over de opbouw van de organisatie en de opzet van de programmering. Daarop besloten beide partijen de samenwerking te beëindigen. Joop van den Ende zegt in een reactie dit buitengewoon spijtig te vinden.

Van Veen spreekt van een teleurstelling om in dit stadium het project los te laten. De Nieuwe de la Mar Theaters moeten volgens plan in november 2010 hun deuren voor het publiek openen. Het is een initiatief van het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende. Op korte termijn zal een interim-directeur worden aangesteld.

Bron: ANP

Lees ook:Première Vaslav: Toneel.blog stond vooraan!
Lees ook:Derek de Lint in bestuur ACT
Lees ook:Nieuwe zakelijk directeur Ro Theater
Lees ook:Joop van den Ende spreekt Staat van het Theater 2011 uit
Lees ook:Van den Ende steunt slachtoffers Filipijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>