Nieuwe kunst & cultuuragenda

Eind december werd niet alleen Toneel.blog gelanceerd, maar zag ook ZoeC.nl het levenslicht. Na twee jaar intensief bouwen en testen werd de website, die de ambitie heeft de grootste Kunst – en Cultuuragenda van Nederland te worden, actief. Op ZoeC.nl vindt de kunst- en cultuurliefhebber het grootste aanbod van tentoonstellingen, theater- en muziekvoorstellingen. Daarnaast toont ZoeC.nl ook de voorstellingen van semiprofessionele- en amateurgezelschappen.

Gezelschappen (amateur- of professioneel) presenteren zich via een eigen pagina op ZoeC.nl. Evenementen kunnen zelfstandig worden ingevoerd tot ver in de toekomst. Initiatiefnemer Peter Gonkel is zelf al jarenlang amateurmusicus en kunst- en cultuurliefhebber. Hij is dirigent van een tweetal popkoren in de regio Hoogeveen en bezoekt regelmatig theater- en muziekvoorstellingen. “De voorstellingen van de grote gezelschappen en de grote theaters zijn op zich prima te vinden maar die van amateur- en semiprofessionele veelal erg moeilijk of soms zelfs niet.” Volgens Gonkel voorziet ZoeC.nl in de behoefte aan een centraal en algemeen punt waarvan iedereen gebruik kan maken. ZoeC.nl is een belangeloos en onafhankelijk intitiatief. Gonkel zegt daarnaast aan de ontwikkeling van ZoeC.nl te blijven werken. “Het doel is een zo innovatief mogelijke site te ontwikkelen. ZoeC.nl moet een begrip worden en het begin is er.”

Meer informatie: www.zoec.nl

Lees ook:Kosten kunst en cultuur 1,7 miljard
Lees ook:Artez biedt nieuwe master Theatre Practices aan
Lees ook:Peuter- en kleuterfestival jubileert
Lees ook:AVRO wint Aica Oorkonde
Lees ook:Bijna tachtig voorstellingen Parade Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>