Peuter- en kleuterfestival jubileert

Peuters en kleuters houden ook van theater! En daarom werd tien jaar geleden het eerste Festival 2 Turven Hoog georganiseerd. Op 7 februari start, in de schouwburg van Almere, de tiende editie van dit internationale theaterspektakel en deze versie zal extra feestelijk zijn.

Zo zullen veel verschillende genres vertegenwoordigd zijn, waaronder dans, (muziek)theater, mime, objecttheater, muziek & beeldende kunst. Ook staan er weer een aantal internationale voorstellingen op het programma. Daarnaast zijn er bekende Nederlandse gezelschappen te zien, waaronder Max Tak, Peter Zegveld en BonteHond. Het festival vindt plaats op 7 en 8 februari in de schouwburg van Almere en wordt op zaterdag 7 februari spectaculair geopend.

Ik en de Koningin
De grote publiekstrekker van deze tiende editie van 2 Turven Hoog is de voorstelling Ik en de Koningin van Orkest MaxTak, met Lottie Hellingman. Deze koninklijke voorstelling van schrijver Ted van Lieshout werd na de première lovend ontvangen. Ik en de Koningin is op zaterdag 7 februari om 15.00 uur te zien in de Grote Zaal. Het hele programma is te vinden op www.2turvenhoog.nl.

Uitbreiding 2 Turven Hoog
In 2010 gaat 2 Turven Hoog uitbreiden naar Haarlem. Het festival vindt dan op 10 en 11 april plaats in Almere en op 17 en 18 april in de Toneelschuur en Philharmonie te Haarlem.

Lees ook:Frank Groothof in première op 2 Turven Hoog
Lees ook:Avontuurlijk theaterfestival voor de allerkleinsten
Lees ook:Koning en Koningin aanwezig bij opening Holland Festival
Lees ook:Pierre Audi weg bij Holland Festival
Lees ook:Recordaantal kaarten voor Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>