Dennis Meyer nieuw artistiek leider theaterfestival Karavaan

dennis-meyerLocatietheaterfestival Karavaan heeft een nieuwe artistiek leider gevonden. Dennis Meyer volgt Titia Bouwmeester op die zich volledig gaat wijden aan theatermaken.

Dennis Meyer is dramaturg en programmamaker. Hij was eerder artistiek leider van het productiehuis Het Lab Utrecht en leidde in het kader van de Vrede van Utrecht Festival De Basis 2013 op de voormalige militaire vliegbasis Soesterberg. Hij zal samen met festivalleider Ilse van Dijk de artistieke leiding op zich nemen. Naast Karavaan blijft Meyer werkzaam als dramaturg en schrijver.

Meyer: ‘Kunst, juist op ongewone plekken, biedt de mogelijkheid om bijzondere ervaringen te creëren. Ervaringen, die ons op aangename manier kunnen verrassen en tot nadenken stemmen. Karavaan is voor mij een geweldige kans om dergelijke betekenisvolle ervaringen voor het publiek vorm te geven.’  

Bouwmeester trad in 2009 als artistiek leider aan en verlegde de focus naar locatietheater. Ook ontwikkelde ze het Karavaanlab, een werkplaats waarin korte voorstellingen met een documentair karakter werden gemaakt die inspeelden op de veranderende identiteit van Noord-Holland.

Met haar gezelschap 5eKwartier maakte ze bij Karavaan voorstellingen als MELK in Aartswoud en Voorland in Schellinkhout. Bouwmeester blijft gefascineerd door het Noord-Hollands landschap.

Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt

Afgelopen editie ontwikkelden Bouwmeester met festivalleider Ilse van Dijk een nieuw concept voor het festival: Karavaan speelt waar Noord-Holland beweegt. Geen rondreizend theaterfestival in Noord-Holland in de zomervakantie meer, maar een festival dat zich inhoudelijk sterk verbindt met plekken in Noord-Holland die in beweging zijn.

Op elke plek die Karavaan in de spotlight zet wordt een uniek festivalprogramma opgezet dat met locatietheater, tentoonstellingen, expedities, gesprekken en andere activiteiten het verhaal van die plek naar boven haalt. Karavaan verbindt voorstellingen en kunstenaars uit het hele land met lokale en regionale bedrijven en instellingen. Samen maken zij een bijzondere ervaring die ertoe doet.

Karavaan speelt tussen 13 mei t/m 7 juni 2015 op diverse plekken in Noord-Holland.

Lees ook:Nieuwe artistiek leider Karavaan
Lees ook:Op reis met Theaterfestival Karavaan
Lees ook:Geen Salzburg voor Pierre Audi
Lees ook:Pierre Audi weg bij Holland Festival
Lees ook:Piet Menu nieuw artistiek leider Zuidelijk Toneel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dennis Meyer nieuw artistiek leider theaterfestival Karavaan

  1. Trudie

    Ik bezoek elk jaar Karavaan, een mooi festival. Ik wens u dan ook veel geluk! Vriendelijke groet, Trudie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>