Casper Vandeputte regisseert Nationale Toneel

Vanaf augustus dit jaar zal regisseur Casper Vandeputte aan de slag gaan bij het Nationale Toneel. Hij volgt een vierjarig coachingstraject voor regisseurs ‘richting de grote zaal’. Dit is een onderdeel het talentontwikkelingsprogramma binnen het NT.

Zakelijk directeur Walter Ligthart: “We zijn verheugd met de komst van Casper naar het Nationale Toneel. Dit zijn de talenten waar wij onze toekomst mee opbouwen.”

Vandeputte: “Ik hoop dat we met het Nationale Toneel en het jeugdgezelschap NTjong voorstellingen kunnen maken die alle inwoners van Den Haag aanraken.”

Vandeputte (1985) studeerde in 2008 af aan de regieopleiding Toneelacademie Maastricht. Zijn nieuwste voorstelling Speeldrift, is een coproductie van  het Nationale Toneel en Toneelschuur Producties met NT-acteur Stefan de Walle, Tamar van den Dop Mariana Aparicio Torres en Vincent van der Valk. Eerder maakte Vandeputte o.a. Polaroids en De ziekte die jeugd heet bij Toneelschuur Producties.

Speeldrift gaat op 7 februari in première in de Toneelschuur in Haarlem en is van 19 t/m 21 februari en 5 t/m 7 september te zien in Den Haag bij Theater aan het Spui. De voorstelling is te zien t/m 14 september.

Bron: Nationale Toneel

Foto: Van Doorn

Bekijk de repetities van Speeldrift

 

 

Lees ook:Nominaties Arlecchino en Colombina bekend
Lees ook:Geen economische crisis bij Nationale Toneel
Lees ook:Speel jij mee in Starring#17?
Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Amsterdamse regiestudenten tonen werk in Toneelschuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>