In je blote kont naar het theater

Een groep radicale idealisten trekt als troubadours door het land. Op elke plek waar zijn komen propageren zij een betere en schonere samenleving, met naturisme als troef. De acteurs van Viva la naturisteraçion! weten waarover ze spreken: zij brachten hun jeugd door op naturistencampings en bestudeerden uitgebreid de bronnen van het naturisme. Op zondagmiddag 29 mei brengt De Utrechtse Spelen een wel heel speciale uitvoering van deze festivalvoorstelling. Voor één keer dragen zowel de acteurs als het publiek geen kleding. Let wel: bij alle overige voorstellingen houdt het publiek gewoon zijn kleding aan. “We hopen dat de grens tussen acteur en publiek deze middag bijna helemaal verdwijnt.”

Voor de anarchistische montagevoorstelling Viva la naturisteraçion! bundelt De Utrechtse Spelen zijn krachten met het jonge theatergezelschap De Warme Winkel (Poëten en Bandieten, Kokoschka Live!). In de voorbereiding van de voorstelling is intensief contact geweest met naturisten en naturistenverenigingen in heel Nederland. Tijdens deze gesprekken bleek dat er interesse was om de voorstelling ook bloot te kunnen bezoeken. Graag geeft De Utrechtse Spelen gehoor aan deze wens. Ook publiek dat geen lid is van een vereniging, is op zondagmiddag 29 mei van harte welkom om de voorstelling te bezoeken. Maar de regel is wel dat u daarbij uw kleding bij binnenkomst moet achterlaten. Kaarten voor deze bijzondere uitvoering kunt u reserveren via www.deutrechtsespelen.nl  

Viva la naturisteraçion! gaat op 20 mei in première op het Festival a/d Werf en is daarna te zien in De Paardenkathedraal (29 mei-5 juni) en op het Oerol Festival (18-26 juni).

Foto: Marieke Duijsters

Lees ook:Vier keer De Utrechtse Spelen op vier podia
Lees ook:Paardenkathedraal wordt Utrechtse Spelen
Lees ook:Extra voorstelling Hamlet
Lees ook:DOX date De Utrechtse Spelen
Lees ook:Tjitske neemt de bus

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “In je blote kont naar het theater

 1. Ludy

  Heel spannend, ik ga samen met wat andere gekke Utrechtse theatermakers uit mijn klas naar de voorstelling de 29e, ben erg benieuwd.

    /   Reply  / 
 2. Suzan

  Ik ook! Laat maar weten hoe dat was!

    /   Reply  / 
 3. Pieter

  Lijkt me een bijzondere voorstelling te worden. Ik ben ook aanwezig.

    /   Reply  / 
 4. Pieter

  Zondagmiddag naar de voorstelling “Viva la naturisteraçion” geweest. “Viva la naturisteraçion” is een goede voorstelling met humor, maar ook een kritische kant bij het onderwerp.
  Het scenario en de uitvoering is goed doordacht en met verstand van zaken.
  Ik heb vaak mijn twijfels over de resensies van een stuk, maar voor deze voorstelling zijn ze terecht. “Viva la naturisteraçion” is gewoon een prima voorstelling!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>