101 Dalmatiërs zamelt geld in

101 dalmatiersZieke kinderen laten spelen en ontspannen, daar wilde de makers van de familievoorstelling 101 Dalmatiërs graag aan meewerken. Met een veiling tijdens het evenement Koken met kinderen brachten 4 vrijkaartjes en een meet en greet met de acteurs maar liefst € 800,00. Het hele evenement Koken met Kids leverde € 30.000,- op voor Ronald McDonald VU Kinderstad.

In totaal 196 volwassenen en kinderen bereidden in de Kookfabriek onder leiding van een chef-kok hun eigen lunch. Annemarie Jorritsma (voorzitter van Ronald McDonald VU Huis en Kinderstad) en Robert ten Brink (ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds) presenteerden het evenement en leidden een veiling om nog meer geld op te halen voor Kinderstad. Onder de hamer gingen onder meer een kijkje achter de schermen van Artis, een door de selectie gesigneerd Ajax shirt en kaarten voor De 101 Dalmatiërs met meet & greet in Schouwburg Amstelveen.

Kinderstad
Ronald McDonald VU Kinderstad is een speelstad van 850 vierkante meter op de negende en tiende etage van VU medisch centrum. Kinderen kunnen er onder meer lekker bouwen, knutselen, lezen en voetballen. Maar ook radio en filmpjes maken in een studio, racen in een stoere raceauto en piloot of stewardess spelen in een levensecht vliegtuig. Daarnaast worden er in het theater van Kinderstad regelmatig speciale activiteiten en voorstellingen georganiseerd.

Kinderstad is er ook voor broertjes en zusjes van zieke kinderen. Voor ouders is er in Kinderstad een Huiskamer, een rustige plek waar ze een krantje kunnen lezen en een kopje koffie kunnen drinken.

Lees ook:Kerstagenda: 101 Dalmatiërs in het theater
Lees ook:Veiling Marcel Marceau levert 500.000 euro op
Lees ook:Win kaartjes voor Radio Occupy Kerstfeest op het Plein
Lees ook:Fotoreportage eerste dag Ingebeelde Zieke
Lees ook:24 uur cultuur in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>