Bedgeheimen met een twist

bedgeheimenFrancien verveelt zich met Jaap en Otto verveelt zich met Plien. En het leven is maar zo kort. Er moet genoten worden! Van elkaar, van romantiek! Zo leren Otto en Francien elkaar via het internet kennen en dat klikt meteen. Maar hun echtgenoten bedriegen, dat willen ze niet. Alleen… wat als Jaap en Plien elkaar nu eens ook leuk vinden? Dat zou heel erg goed uitkomen!

Is dat niet te regelen dan? Tuurlijk. We doen om te beginnen een gezellig dineetje. Maar we zeggen niet waarvoor dat is. Ondertussen zoekt Tim, de zoon van Francien en Jaap, naar zijn eerste liefde, terwijl Sophie, dochter van Otto en Plien, die juist probeert te ontlopen. En die twee komen elkaar natuurlijk tegen. Het comedygezelschap Mussen & Zwanen brengt de komedie Bedgeheimen, geschreven en geregisseerd door Haye van de Heyden.

Bedgeheimen heeft een cabareteske stijl, hilarische terzijdes en een ironische relatievering. Bij het binnenlopen van het publiek, lopen ook de acteurs rond, op het toneel en in de zaal. Ze leveren commentaar op wat er in de zaal gebeurt. Soms helpen ze de juiste stoel te vinden of kijken ze een beetje afkeurend naar die enorme laatkomers. Dit spel met het publiek gaat ook tijdens de rest van het toneelstuk door. Af en toe wordt er zelfs overlegd over hoe het verhaal verder zal gaan. De zoon en dochter die elkaar pas halverwege het stuk echt ontmoeten hebben al regelmatig onderonsjes met elkaar die –bijna wreed- door de ouders verstoord worden: “Jullie hebben elkaar nog niet ontmoet…” Deze dubbele gelaagdheid blijft terugkomen.

Hoe laat je een chat-conversatie op het toneel zien? Van der Heijden heeft er voor gekozen om zijn spelers alles wat ze schrijven uit te laten spreken. Met de knipogen, de uitroeptekens en de komma’s. Dan blijkt hoe grappig zo’n eigenlijk conversatie is. Hilarisch is de scene waarin Francien en Otto met elkaar naar bed gaan. Netjes zitten ze op een geïmproviseerd bed. Vlak voordat Plein het podium verlaat waarschuwt Plien haar man: “Niet aanraken!” En inderdaad ze raken elkaar niet aan, maar die geluiden… Een beetje gejat van When Harry met Sally maar met een leuke twist.

Miryanna van Reeden verrast met haar up-tight Plien. Niet een rol waar je haar meteen in zou casten. Het stemmetje dat Miryanna gebruikt is een beetje over de top,maar maakt Plien ook echt en kwetsbaar. Het is heerlijk om te zien dat de spelerszichtbaar lol  hebben in hun rol en spel. De komedie geeft wat ze belooft een relatiekomedie zonder slip,dus geen onderbroekenlol.  Nou, vooruit, een klein beetje dan. Bedgeheimen is een ongecompliceerd avondje uit,  voor de liefhebbers van komedies zoals Kinderen geen bezwaar.

Tekst: Ester van Aalst

Lees ook:Goede deal voor Bedgeheimen!
Lees ook:Jaap Spijkers wint prijs voor beste acteerprestatie
Lees ook:Cameretten-prijzen naar Oldenosborn en Kiki Schippers
Lees ook:Intrigerend niksdoen
Lees ook:Zonder gevaar geen verleiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>